Friday, May 30, 2014

Πάνω στη βελανιδιά καθότανε μια κουκουβάγια

Όσο να πεις η κο(υ)κο(υ)βά(γ)ϊα, ήταν μια κάποια λύσις... τώρα που έχει χαθεί όμως τι κάνουμε;

Κάτι ήξερε η συγχωρεμένη! :P

Thursday, May 29, 2014

Working Class Hero

Μετά από 18,5 ώρες σερί εργασίας, με αναλύσεις, φωνές και χριστοπαναγίες, ώστε να "αποδείξω" στον πελάτη - "αφεντικό" μιας εταιρίας ότι η δουλειά μου δεν είναι να μαντρώσω τους υπαλλήλους αλλά να διαχειρίζομαι το δικτυό του και να μειώσω στο απειροελάχιστο τα κενά ασφαλείας. Και αφού μου ζήτησε να φτιάξω εγώ μια σκληρή πολιτική προστασίας για όλο αυτό, παρά τις αντιρρήσεις μου γιατί ξέρω ότι θα του γυρίσει μπούμερανγκ στο τέλος.

Είπα να κλείσω τη βραδιά μου με κάποιες τίμιες μπύρες και για να την απογειώσω έκανα και μια στάση για φα(γ)ί.

Άντε να δω πως θα ξυπνήσω αύριο το πρωί που έχει τρέξιμο.


Tuesday, May 27, 2014

Venceremos

Σήμερα ήταν περίεργη η μέρα, μπήκε ο αδερφός μου στρατό μετά από αναβολή στην αναβολή και πολλές συζητήσεις για το πως θα το αποφύγει. Η μέρα λοιπόν τσούλησε λίγο τρομακτικά γιατί θυμήθηκα τις δικές μου μέρες και κάτι χοντρές φρίκες που τράβηξα, μέσα σε ένα εννιάμηνο αλλά δεν άφησα κανέναν να το καταλάβει. Δύσκολο πράγμα ο στρατός ειδικά όταν δεν το γουστάρεις και είσαι τελείως αντίθετος με την ιδεολογία του, πόσο μάλλον όταν πας και αρκετά μεγάλος σε ηλικία, που είσαι πλήρως συνειδητοποιημένος και κατασταλαγμένος στις απόψεις σου. Το ζουμί λοιπόν είναι εκεί ότι σου γαμάνε τον εγωισμό, τη ψυχολογία σου και το βασικότερο την προσωπικότητα σου.

Μήνες είναι όμως και περνάνε, η παραμύθα τους θα τελειώσει.

Ιστορική μέρα και η σημερινή, ένας άνθρωπος που σεβάστηκα, θαύμασα και με έκανε να δω τα πράγματα αλλιώς, κυρίως στα πολιτικά μου πιστεύω, σήμερα ανακοίνωσε πως αποχωρεί. Ο Subcomandante Marcos η ψυχή και το μυαλό των Ζαπατίστας, μετά από επιλογή του θα "απέχει" απο εδώ και πέρα.

"Σαν άτομο δεν είμαι πια απαραίτητος στο Κίνημα, γιατί κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων ανήλθε μια νέα γενιά αγωνιστών που δεν έχουν ανάγκη από καμιά ηγεσία ή καθοδήγηση. Αντίο για πάντα... ή εις το επανιδείν. Όποιος κατάλαβε θα γνωρίζει πως αυτό δεν είχε ποτέ σημασία."

Μάθημα αξιοπρέπειας μέχρι και στο τέλος, όπως δίδασκε και όταν Αγωνιζόταν για το καλό του "τόπου" του, για το καλό της Ζωής όλων μας.

Independencia, Democracia, Libertad 


 

Monday, May 26, 2014

Έγω με τις ιδέες μου και ο Αλέξης το χαβά του


Αφού η "αριστερά" κέρδισε Αλέξη μου, ζήτα εκλογές να σχηματίσεις κυβέρνηση -αν μπορείς- και εγώ προσωπικά θέλω να βγεις. Δεν σε υποστηρίζω αλλά θέλω.

Για να δω ποια είναι αυτή η αριστερά που λέει οτί ανήκει στη Δύση, ποια είναι αυτή η αριστερά που θα τους διώξει όλους, ποια είναι αυτή η αριστερά που θα κάνει διάλογο με το κεφάλαιο. Και το βασικότερο, ποια θα είναι η στάση των γαμώμπατσων και των ρουφιάνων ασφαλήτων στην Αθήνα. Θα είναι αρματωμένοι σε όλη την Πατησίων -ειδικά στην ΑΣΟΕΕ- και θα κυνηγάνε μετανάστες, αναρχικούς και όποιον αλλόν δεν τους κάθετε καλά στο μάτι; Θα έχουμε από μια ομάδα αη-ΔΙΑΣ στη γειτονιά μας να πίνει καφέ και να μας φυλάει από τους ανύπαρκτους εχθρούς; Θα βγάλεις όλους τους συντρόφους που είναι πολιτικοί κρατούμενοι μέσα από τα κελιά για τις ιδέες τους και για ληστείες σε τράπεζες;

Να δω ρε Αλέξη, τι θα πει αριστερά γιατί έμενα αλλιώς μου την έμαθαν την έννοια στα στέκια όταν ήμουν μικρός. Και απέχει 180 μοίρες από αυτά που λες εσύ.

Μέχρι τότε θα βάζουμε μπροστά τη μαυροκόκκινη σημαία και όπου μας βγάλει. Η απόχη από τις εκλογές δεν είναι λύση συμφωνώ, γι' αυτό αρχίζουμε και τις πράξεις μαζί.

Και όσο για τα δικά μας, Γιαννάκη μπορεί να βγήκες Δήμαρχος, αλλά κάποιοι δεν ξεχνάμε, τους ρουφιάνους και ΠΟΙΟΣ ήταν αυτός που έδινε άτομα στην αστυνομία. Καλό ήταν αυτό να το θυμόταν και μεγάλο μέρος της 7. Αλλά δυστυχώς η προβατοποίηση είναι τρέντυ.


Friday, May 23, 2014

Του απάλευτου η μέρα

Λένε πως εαν αυξηθεί η περιστροφή ενός σώματος γύρω από τον εαυτό του, τότε το άτομο γίνεται πιο δυσ-κίνητο.

Εγώ μετά από έναν καλό γύρο πάλης (στην κυριολεξία) με τη σκιά μου, εδώ και ώρες μέσα στο γραφείο, αποφάσισα ελεύθερα, να μπω στο ρυθμό!


Tuesday, May 20, 2014

ΔιπλήςΔιπλής έννοιας, γιατί μπορεί.... (:

'Ανευ σημασίας


Και οι συνέπειες που δεν προβλέψαμε, δεν έχουν έρθει ακόμα...


Friday, May 16, 2014

Ίδια είναι τ' αφεντίκα, δεξιά κι ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σήμερα λοιπόν κόμμα της αριστεράς και της προόδου, είχε βάλει οικονομικό μετανάστη να κολλάει αφίσες σε κολώνες! Και ρωτάω εγώ ο μαλάκας και αναρχικός, μπαχαλάκιας που θέλω το κακό της ελληνικής δημοκρατίας, τον πλήρωσε με κανονικό μισθό; Ένσημα του κόλλησε; Ζήτησε να του κόψει ίσως ο αδελφός από το Πακιστάν απόδειξη από το μπλοκάκι του;

Γελάει ο κόσμος με την "ΣΟΒΑΡΗ" αριστερά που θέλουν οι Έλληνες. Τραγική ειρωνία σε όλο αυτό από τα ηχεία του τσαντιριού του κόμματος έπαιζε τα "Μαλαματένια Λόγια" του Μαρκόπουλου.

Όταν κλέψουμε τα όπλα, τους πρώτους που θα γαζώσουμε να είστε σίγουροι πως θα είστε όλοι εσείς οι αριστεροί του κώλου που πουλάτε φιγούρα στους ανίδεους!

Άρη όσα χρόνια και να περάσουν αυτοί οι κουκουεδες και συριζαίοι θα σε πουλάνε μια Ζωή.

Wednesday, May 14, 2014

Το ένιωσες;

Είναι και εκείνη η μαγική στιγμή που πιάνεις το χέρι του κοριτσιού και μέσω αυτής της επαφής περνούν διάφορες πληροφορίες. Η στιγμή δε που ακουμπουν τα σώματα για πρώτη φορά, εκεί αρχίζει η αλληλεπίδραση.

Το κατάλαβες; Απλό είναι ρε!

Tuesday, May 13, 2014

Της νύχτας τα καμώματα

Εε αυτό....Πολλές αυπνίες έχουν πέσει και άντε να δω που θα βγει.

Sunday, May 11, 2014

Κάτι κολλήματα μου

Νιώθω πως ήρθε η ώρα, αλλά φοβάμαι την υγιή αντιδρασή σου. Πάντα τις φοβόμουν γιατί ποτέ δε με άφηνες να μπω μπροστά και να βάλω "πλάτες", ποτέ δε σε στήριξα όπως θα έπρεπε, όταν ήμασταν μαζί. ¨Ημουν δίπλα σου μεν, αλλά ποτέ μπροστά σου να σε προφυλάξω. Είναι πολλά που θέλω να σου πω και πολλά περισσότερα εκείνα που θέλω να σου δείξω με πράξεις. Όλα όμως έχουν κάποιες συνέπειες... και αν σε πάρω στο λαιμό μου;

Ο μόνος ενδιασμός μου λοιπόν. Γιατί; Γιατί είσαι ο καλύτερος τσόγλανος που πέρασε -και δεν έφυγε- ποτέ από τη Ζωή μου.
"I won’t upset your plans/
if it’s revenge you want then take it babe/
or you can walk right out the door/
i just don’t care anymore/
and that’s the sweetest embrace of all"

Saturday, May 10, 2014

Τα δρώμενα της σημερινής ημέρας

Λοιπόν σήμερα στις 7 το απόγευμα ξεκινάει για 10η χρονιά το γνωστό πλέον σε όλους Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ. Ας περάσουμε μια βολτίτσα θα έχει πλάκα και ωραία άτομα!!

Επίσης σήμερα έχει και ολοήμερο καλλιτεχνικό φεστιβάλ στο Μπραχάμι στην πλατεία Α. Παναγούλη που διοργανώνει το ανεξάρτητο περιοδικό "Παλινωδίαι" όπου στις 9 θα δώσουν live τα "Μεθυσμένα Ξωτικά".

"Θέλω να σε χώσω στο μυαλό μου με τη μία...."Οι υπόλοιποι δείτε Euro-ΒΥΖΙΟΝ!! :P

Friday, May 09, 2014

Η ευτυχία φωσφορίζει

Να βγαίνεις έξω για δουλειά στο κέντρο της Αθήνας και αφού την τελειώνεις αργά το μεσημέρι, να πέφτεις πάνω σε τρελή παρέα που μαζεύεται για ούζα και να σε τραβολογάει να συμμετάσχεις!

Νομίζω πως είναι ένας από τους πολλούς ορισμούς της ευτυχίας. (:


Wednesday, May 07, 2014

Της ψωλής σου το χαβά

Δε φτάνει το σημερινό τρέξιμο, να έχει σκάσει πρόβλημα σοβαρό στο δίκτυο της εταιρίας, να γαμιέμαι από το γραφείο στο computer room και πάλι πίσω εκατό φορές για να μη κρεμαστούμε. Έχω και τα παιδιά του marketing και του HR να με πρίζουν 4 ώρες με mails και τηλέφωνα για να ασχοληθώ μ' ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, επειδή το θέλει ένα άτομο που κάνει πρακτική και του έχουν αναθέσει ένα project, για να (τον) "παίζει".

Η πλάκα ήταν που σε κάθε mail μου γράφουν και το ΜΦΧ ή το FYI, εε και εγώ τους απαντάω λοιπόν με ΣΑΜ( στ΄ αρχίδια μου).  

Ρε δε τραβάτε τα βυζιά σας κάποιοι να κάνετε μπράτσα; Και εγώ θέλω την ΕΛΕΝΑΡΑ Παπαβασιλείου, ανοίγω παρένθεση ....κλείνω παρένθεση, αλλά δε πρίζω τους άλλους!
Track of the day

Επειδή αύριο θα τους δούμε live και είμαστε ήδη σε ρυθμούς, με μωβ διάθεση!! :D


 

Tuesday, May 06, 2014

Φούντες με δουλειές vol.2

Να έχεις ξυπνήσει, από τις 6:30 το πρωί, στις 8 πηγαίνεις γραφείο και μέχρι τις 5 γαμιέται το σύμπαν. Μετά στα καπάκια ραντεβού για μια νέα δουλειά που θέλουν να (υπο)στηρίξεις και να "τρέξεις". Να σου μιλάνε οι άλλοι, δυόμιση ώρες συνεχόμενα και εσένα το μυαλό σου όμως να είναι αλλού, να μην ακούς καν τι σου λέει.

Ναι, είμαι τεμπέλης, το ξέρω, αλλά δε με νοιάζει κιόλας. Δε γουστάρω το εργασιακό ωράριο, δε μου αρέσει να χτυπάω κάρτα. Θέλω να πηγαίνω στη δουλειά ό,τι ώρα θέλω και να φεύγω επίσης ό,τι ώρα μου τη δώσει. Δεν έχω πρόβλημα με τη δουλειά αλλά με το ωράριο που μπαίνει σε καλούπι.

Δεν εκτίμησα ποτέ το χρήμα και την εργασία, έγινα "κομπιουτεράς" καθαρά για λόγους επιβιώσης και ευκολίας και όχι γιατί το είχα όνειρο Ζωής. Πως θέλω να είναι η Ζωή μου; Θέλω να κυκλοφορώ με μια βερμούδα όλη την ώρα σε μια παραλιά, από το πρωί μέχρι το βράδυ, με στάμπες από αλάτι στο σώμα μου, μια σανίδα με ένα πανί μόνιμως αραγμένα μέσα στη θάλασσα και Εκείνη, ως συνήθως να "γκρινιάζει" ευχάριστα και να "κρίνει" τα όσα κάνω, νομίζοντας πως έχει πάντα δίκιο.Εγώ να χαμογελάω και η μόνη μου έννοια να είναι η κατεύθυνση του αέρα.


Μέχρι τότε ας συνεχίσω τις καταχωρήσεις στη βάση.... βλέπω να με παίρνει το πρωί.

Friday, May 02, 2014

Χωρίς τη συνήθη σημασία!

Κοίτα να δεις ρε κάθαρμα που δεν μπορούμε να κοιμηθούμε εδώ και μια βδομάδα. Ή πλάκα είναι πως γουστάρουμε κιόλας! (:

Τελικά είμαστε γεμάτοι συναισθηματικά τατού.

 

Thursday, May 01, 2014

Άντε Γαμήσου Εργατιά (εργατική απεύθυνση)


Συμπαθάτε με, αλλά δεν είναι cool η έκφραση "Πάμε να πιάσουμε το Μάη!" Είδικα αυτή την περίοδο...

Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή το σύστημα θα γυρίσει τούμπα, το προλεταριάτο θα ξυπνήσει, έστω και αν αυτό αργήσει 200 χρόνια. Δε μπορεί να κοιμάται αιώνια κάποια στιγμή θα τα πάρει τα όπλα στα χέρια του, στην κυριολεξία και η αναρχία θα επικρατήσει και οι πρώτοι που θα κρεμαστούν θα είναι αυτοί που κορόδϊευαν τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα τραγουδούσαν για παγωμένες τσιμινιέρες, χωρίς να έχουν δουλέψει στη Ζωή τους. Κατάλαβες αριστερούλη μου;

Καλημέρα, καλό μήνα και Νικόλας στα καλύτερα του, για να μπει καλά!