Tuesday, May 31, 2011

Ας μιλήσουμε για Μπάσκετ


Θα μιλήσω επιγραμματικά γιατί βαριέμαι να γράφω πολλά!

Αν κάποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις μπάσκετ βλέπει ποια ομάδα έχει παίξει καλύτερα σε αυτά τα 5 ματς. Έχουμε ενα εύκολο 3-0 και φάπα-ξάπλα. Και έχουμε και δύο 30λέπτα να είσαι στους +10 (μ.ο). Αυτά τα ματς ΔΕΝ χάνονται εκτός αν πουλάς τη μπάλα. Κάτι που έκανε ο Ολυμπιακός στο μέγιστο βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια. Τρίποντα τραβηγμένα από τα μαλλιά, κακό ποστάρισμα, κακές επιθέσεις και πάει λέγοντας. Αυτή η ομάδα χάνει από το ΑΓΧΟΣ της, από τον ΙΔΙΟ της τον εαυτό.

Όσο αναφορά τους "γκρίζους". Ναι, παίζουν παναθηναϊκό, το ξέρεις όμως και δεν μένεις εκεί. Τους νικάς και αυτούς. Αυτός ο Σπανούλης, τα μαρτυράει χωρίς ξύλο, βγήκε και είπε ότι δεν δίνουν τα φάουλ στον Ολυμπιακό και δεν τους αφήνουν να παίξουν μπάσκετ. Πέρσυ που ήσουν Βασιλάκη μου όταν φόραγες τα πράσινα και σου τα λέγαμε εμείς από την εξέδρα? Τα ίδια έκανες, απλά τότε ήξερες ότι θα στα σφυρίξουν. Βγάλε τώρα το σκασμό και βγάλε κανά πικ αν ρολ στον Μπουρούση.

Πάμε τώρα και σε μας. Τι είναι αυτά ρε μάγκες? Παίζουμε στο ΣΕΦ και καθόμαστε να παρατηρούμε το ματς? Τη δεκαετία του 90 έτσι είμασταν? Μάλλον όχι... Καβαλάγαμε τις πτυσσόμενες και μας ένιωθαν στην πλάτη τους, άκουγαν τη φωνή μας, ζεσταινόντουσαν από την ανάσα μας.

Θέλω επιστροφή στο παλιό ΣΕΦ, χωρίς χαϊλίκια και rnb στα ηχεία, χωρίς NBA style και βλακείες, χωρίς δηλώσεις από κανέναν. Για να μην σου πω ότι θέλω και το παλιό σήμα στη φανέλα.

Την Τετάρτη θα είμαστε στο ΣΕΦ παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί, το ματς θα το πάρουμε ΕΣΤΩ και με ΒΙΑ. Όποιος δεν αντέχει ας μην έρθει. Να προστατέψουμε την ομάδα μας από όλους όσους θέλουν να της κάνουν κακό.

Αυτό το πρωτάθλημα δεν το θέλω γιατί έχω να το πάρω χρόνια, αλλά γιατί στους βάζελους έχει μείνει ΜΟΝΟ αυτό το άθλημα. Ποδόσφαιρο, βόλευ, πόλο, στίβο κλπ είναι ανύπαρκτοι, άκουποι και ούτε που πατάνε. ΜΟΝΟ το μπάσκετ έχουν.... ΕΕ ΝΙΚΗΣΤΕΣ τους λοιπόν να μην είναι ΠΟΥΘΕΝΑ. Είναι υποχρέωση σας!! Κλείστε τους τα στόματα!

ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ, εγώ το πιστεύω ακόμα και τώρα.... γιατί το "ΘΡΥΛΟΣ" βγήκε από τα πολυάριθμα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ σου!!

Sunday, May 29, 2011

Ψάχνοντας


Τι είναι η γαλήνη?

Friday, May 20, 2011

Κύριοι να σηκώσουμε μαϊστρούλα?

-"Τράβα μαντάρι, πάρε λίγο σκότα μαϊστρας.... καλώς!!"
....
-" Γρήγορα, ορτσάρω και πάμε για τακ"
...
-"Πηγαίντε καθήστε όλοι αριστερά για καλύτερο κουπαστάρισμα"
...
-"Ετοιμαστείτε σιγά-σιγά για μπαλονάδα!"

Άντε να αλμυριστούμε λίγο μπας και ξελαμπικάρει το μυαλό. :)

Wednesday, May 18, 2011

Για αρχή...


Δεν τα πήγα ποτέ καλά με πατρίδες, έθνη, καταγωγές, ιστορίες και άλλα τέτοια. Γέννημα θρέμα Πειραιώτης, από πατέρα και μάνα, αυτόν τον τόπο τον αγάπησα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε γωνιά του είναι το σπίτι μου. Ο χαρακτήρας μου διαμορφώθηκε σε κάποιο βαθμό από την ιστορία του και από την ιστορία των ανθρώπων του. Έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία για την ιστορία του Πειραιά και με έκανε να καταλάβω πως αυτή η Πόλη δεν μπορεί να αποκοπεί από τους Πειραιώτες. Ο Πειραιάς είναι οι Πειραιώτες.

Πες το κόλλημα, όμως πάντα ζούσα και θα συνεχίσω να Ζω "αποκομμένος" από την Αθήνα. Ό,τι θέλω το βρίσκω εδώ και δεν μιλάω για υλικά αγαθά. Η ιστορία του Πειραιά, είναι ολόκληρη ιδέα και έχει να κάνει με τα άτομα που ζούσαν εκεί. Ας μην ξεχνάμε πως είναι (μάλλον) η πιο τραγουδισμένη και η πιο πολυαναφερμένη πόλη είτε με θέμα κάποιες περιοχές του, είτε με θέμα χαρακτήρες ανθρώπων. Επίσης υπάρχει ένα δημοσίευμα από εφημερίδα της δεκαετίας του '50 που περιγράφει τον Πειραιώτη σαν χαρακτήρα (αν δεν βαριέμαι θα το ανεβάσω κάποια στιγμή).

Μου είναι δύσκολο να καταγράψω τις σκέψεις μου για το "σπίτι" μου, ίσως είναι δύσκολο να καταλάβετε κιόλας. Ο καθένας ίσως να νιώθει το ίδιο για τον τόπο του... Αλλά πραγματικά πιστεύω πως το να είναι κάποιος Πειραιώτης είναι μεγάλη τύχη.

Θα κλείσω με μια φράση που είχε πει ο Γ. Τσαρούχης και όταν την είχα πρωτάκουσεί παρόλο που ήμουν πολύ μικρός σε ηλικία, ανατρίχιασα!

"Έμαθα πολλά από πολλούς, όμως θα ήμουν ένα τίποτα αν δεν είχα δει μικρό παιδί το εξαίσιο φως του Πειραιώς" :)

Monday, May 16, 2011

Δεν θα μας νικήσετε, ρε βάζελοι ΠΟΤΕ!!!


Έτσι νικάμε τους ευρωπΕους, τους εξάστερους (-2 τα ψεύτικα). Εμείς πήγαμε εσείς γιατί δεν ήρθατε? Άμα δεν πληρώνει η διοίκηση την είσοδο λεφτά από την τσέπη σας δεν βάζετε! Τόσο πολύ αγαπάτε την ομάδα σας.

Πάμε παρακάτω και κοιτάμε το πρωτάθλημα τώρα. Άλλωστε σιγά το κατόρθωμα τη βαζέλα νίκησαν, αυτή είναι η δουλεία τους. Να πάρουν το πρωτάθλημα και βλέπουμε!! Παπαλουκά το νου σου, ότι γλίτωσες σήμερα τις φάπες, λόγω γιορτής, δεν σημαίνει πως άλλαξε τίποτα.

Πολλά μπράβο σε όσους πήγαμε σήμερα στο Ελληνικό!! :)

Και οι "φάπες" δεν ήταν μόνο στο Μπάσκετ, αλλά και στο πόλο νωρίτερα έβαλαν μπρατσάκια 10-5 έχασαν πάλι. Άλλες κούπες εκεί!!

Άντε να δω ΠΟΤΕ θα μας κερδίσουν αυτοί οι βάζελοι!?! :P

Μια απορία πρωταθλητής σε ΟΛΑ τα σπορ δεν είναι αυτός που παίρνει τα πρωταθλήματα? Τι τραγουδάνε τότε οι βάζελοι? Αφού δεν έχουν πάρει καμιά κούπα....σε κανένα άθλημα! Περίεργα πράγματα!! :)

Περαστικά, χαβαλέ κάνουμε! :))