Friday, February 19, 2010

Once upon a time...

Εμφανίστηκε Εκείνη...


Και τότε όλα άλλαξαν και ο Μανώλο γνώρισε τον όρο "συμβόλαιο Ζωής"!!

Πάμε όλοι με tempo...

Saturday, February 13, 2010

Θα μας τρελάνει η Micro$oft ??

Διάβασα σήμερα στο adslgr την παρακάτω είδηση:

Μicrosoft ανακοίνωσε την Πέμπτη πως σχεδιάζει την έκδοση ενημέρωσης για τα Windows 7 η οποία θα κλείσει κενά που επιτρέπουν την λειτουργία παράνομων αντιγράφων του νέου λειτουργικού συστήματος.
Το
Windows Activation Technologies Update των Windows 7, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα, κλείνει περισσότερα από 70 κενά που υπάρχουν στην διαδικασία ενεργοποίηση σύμφωνα με τον Joe Williams, επικεφαλής του τμήματος Windows Genuine και υπεύθυνο για μέτρα κατά της πειρατείας. Η ενημερωμένη έκδοση του WAT θα ελέγχει περιοδικά αν υπάρχουν περισσότερα κενά που πρέπει να σημειωθούν.
Σε συνέντευξη του ο J. Williams υπογράμμισε τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση μη-γνήσιου λειτουργικού συστήματος και προς επίρρωση του παραπάνω αναφέρθηκε σε γερμανική έρευνα σύμφωνα με την οποία το
1/3 των εκατοντάδων παρανόμων εκδόσεων Windows 7 έχουν κάποιο είδος malware.
Η ανανέωση του WAT θα είναι διαθέσιμη για κατ'επιλογή κατέβασμα από το site της
Microsoft Genuine στις 16 Φεβρουαρίου και από την επόμενη μέρα από το Microsoft Download Center. Aργότερα, στα τέλη του μήνα, θα είναι διαθέσιμο μέσω του Windows Update και πάλι μόνο αν το επιλέξει ο χρήστης δηλαδή προαιρετική. Επίσης η απεγκατάσταση του θα είναι δυνατή, όποτε το θελήσει ο χρήστης.
Ο κ. Williams δήλωσε πως η ενημέρωση του WAT
θα παραμείνει προαιρετική και στο μέλλον ενώ διευκρίνισε πως όσοι δεν επιλέξουν να την εγκαταστήσουν δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λήψης άλλων σημαντικών ενημερώσεων. Η δήλωση αυτή σημειώνει μια ενδεχόμενη αλλαγή στην πολιτική της Microsoft και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την προηγούμενη πολιτική της εταιρείας απέναντι στην πειρατεία.
Η κυκλοφορία των
Windows Vista είχε συνοδευτεί από μια επιθετική στάση της Microsoft απέναντι στο φαινόμενο των μη-γνήσιων εκδόσεων. Ο εντοπισμός της μη-γνήσιας κόπιας συνεπάγονταν με κλείδωμα του υπολογιστή σε κατάσταση μειωμένων δυνατοτήτων και πρόσβαση στο διαδίκτυο μόνο για μία ώρα κάθε μέρα.
Ωστόσο ο κ. Williams παραδέχθηκε πως τα μέτρα αυτά ήταν
δρακόντια και πως η εταιρεία, κάνοντας δεκτές τις αιτιάσεις πελατών, επιχειρήσεων και κυβερνητικών αρχών, δοκίμασε μια διαφορετική προσέγγιση στο πρόβλημα αλλάζοντας τις παραπάνω διαδικασίες στα Windows Vista ήδη από το SP1.
Επίσης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το κλείσιμο των κενών ασφαλείας και την κυκλοφορία του
Service Pack 1 των Windows 7, αφού όπως είπε δεν υπάρχουν ανακοινώσιμα σχέδια για την κυκλοφορία του τελευταίου.
Τέλος ο κ. Williams δήλωσε πως η Microsoft πλέον δίνει μεγάλο βάρος όχι στην καταστολή αλλά στην
ενημέρωση των χρηστών για τους κινδύνους που συντρέχουν από την χρήση μη γνήσιου λειτουργικού συστήματος."

Εμένα μου άρεσει αυτη η κίνηση της Micro$oft, αλλα δεν ξέρω όμως που ακριβώς αποσκοπεί. Μου φαίνεται λίγο παράξενο να δείχνει μια τέτοια αδιαφορία, στα πειρατικά λειτουργικά. Σαφώς η πειρατεία θα συνεχιστεί και η Μ$ το ξέρει... σίγουρα πάντως είναι μια νέα στρατηγική που κάτι θέλει να "χτυπήσει". Θα δείξει!!

Προσωπικά και στους 4 υπολογιστές που έχω στο σπίτι έχουν πάνω αυθεντικά Windows (XP SP3 & Seven). Προσπαθώ όσο μπορώ να χρησιμοποιώ αυθεντικά λειτουργικά ώστε να μην αντιμετωπίζω προβλήματα στη συνέχεια.

Τέλος πάντων δεν έχω κάτι παραπάνω να πω, πιο πολύ την είδηση ήθελα να μεταφέρω και το ξάφνιασμα που μου προκάλεσε αυτή η κίνηση και η αλλαγή πολιτικής της M$ !!

P.S. Μου άρεσε πολύ η τελευταία φράση του Williams που είπε "We are pretty realistic. People who are actively pirating will try to find ways to continue to pirate." :D

Tuesday, February 09, 2010

Με θέα θάλασσα...

Όμορφη τη θέλω τη Ζωή, έτσι όπως ακριβώς είναι, ακόμα και στα δύσκολα!!

Άλλωστε τίποτα δεν αξίζει χωρίς αυτή...