Tuesday, April 08, 2008

Φοιτητικές Εκλογές…..Καληνύχτα Σας!!!

Αύριο διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές για το ποιο κόμμα θα “κυβερνήσει” στις εκάστοτε σχολές. Εγώ είμαι κατά αυτής της διεξαγωγής, γιατί δεν ωφελεί σε τίποτα….ίσως μέχρι πριν 20 χρόνια να γινόταν δουλεία αλλά ΤΩΡΑ ΟΧΙ. Πλέον όσοι είναι στις παρατάξεις το μόνο που τους νοιάζει είναι το δικό τους καλό και πως θα βγάλουν κέρδος(χρήματα δηλαδή) από τα μπουκάλια στα μπουζούκια, στις σημειώσεις, στις εργασίες και δεν ξέρω και εγώ που άλλο. Και το θέμα δεν είναι μόνο στα φράγκα, μεγιά τους με χαρά τους, αλλά και η μετέπειτα κομπίνα που επικρατεί μεσά από αυτό. Και τι εννοώ πολλοί φοιτητές παρατάξεων περνούν τα μαθήματα ορισμένων καθηγητών γιατί υπάρχει ένα αλισβερίσι μεταξύ της κλίκας του καθηγητή(που ανήκει και στηρίζει το κόμμα) και του φοιτητή της ανάλογης παράταξης. Άλλοι που πρέπει να νοικιάσουν κάποιο σπίτι γιατί είναι σπουδάζουν σε άλλη περιοχή από αυτή που μένουν, το ενοίκιο για το φοιτητικό σπίτι το πληρώνει το κόμμα. Επίσης πολλοί από αυτούς του φοιτητές αφού τελειώσουν (όπως τελειώσουν) τους κάνουν και εργαστηριακούς συνεργάτες στα εργαστήρια των σχολών, κάνουν τσάμπα μεταπτυχιακά στα “μαγαζάκια” των καθηγητών, βολεύονται και με μια καλή θεσούλα στην τάδε εταιρεία και πάει λέγοντας. Βέβαια όλα αυτά δεν τα κάνουν και οι καθηγητές μόνο και μόνο από ιδεολογία και να βοηθήσουν τα παιδιά του κόμματος, τα κάνουν γιατί και αυτοί έχουν προνόμια, όπως για παράδειγμα την εκλογή τους σε διοικητικές θέσεις. Οι καθηγητές που βρίσκονται στην κλίκα επιδιώκουν την με κάθε μέσο εκλογή τους στις διοικητικές θέσεις και χρειάζονταν τις ελεγχόμενες ψήφους των παρατάξεων.

Γιατί λοιπόν κύριοι να πάω να ψηφίσω αύριο??? Αφού κανείς πλέον δεν νοιάζεται για το κοινό καλό των φοιτητών τι λόγο έχω να στηρίξω την όποια παράταξη??? Για άλλη μια χρονιά η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΧΗ από τις φοιτητικές εκλογές θα δείξει τον δρόμο… ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΑ, τα μαγαζάκια σας και σε άλλη παραλία!! Και επειδή τόσα χρόνια η αποχή αγγίζει το 75% - 80% μήπως δημοκρατικά θα έπρεπε από μόνοι σας να πάρετε τον ΠΟΥΛΟ???

Τέλος πάντων μην το συνεχίζω γιατί φορτώνω….. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο Παύλος.

Π. Σιδηρόπουλος -Της Εθνικής Συμφιλίωσης

Δώδεκα μέτρα από την πόρτα σας
και σας πέρα βρέχει

με το γνωστό τροπάριο

του λόγος δεν πέφτει

κι ο μήνας εννιά

να 'στε καλά

κι ας πάει να φάει τα μούτρα της

κι ετούτη η γενιά

Βρασίδα Λούλη και Τέλη
αρκεί να τρώτε απ' το μέλι

της μόδας ρεμπέτ-ασκέρι

αρκεί να τρώτε καλά

Δώδεκα μέτρα από την πόρτα σας
φωτιά στο χημείο

κι αυτοί που ξεχαστήκανε

στο Πολυτεχνείο

φαντάσματα πια, αντιστασιακά

πλανιώνται στην πλατεία
πρώην Ε.Α.Τ.-Ε.Σ.Α.

Βρασίδα Λούλη και Τέλη
μπορεί να τρώτε απ' το μέλι

μα που και που να σας μέλλει

αν κάτι πάει στραβά

Δώδεκα μέτρα από την πόρτα σας
κι ο νους ταξιδεύει

μπουχτίσατε απ' αντίσταση

και δε σας περισσεύει

Επληροφορήθην
ότι ομάς αναρχικών

ενεκλείσθη εις το Πολυτεχνείον

με σκοπό τη δημιουργία

ψευδών εντυπώσεων

όσον αφορά την τάξιν

ασφάλειαν και ήπιον κλίμα

των πολιτών.

Χρόνια πολλά, στο σπίτι καλά
και στου κουφού την πόρτα βρόντα ξανά μανά

Βρασίδα Λούλη και Τέλη
αφού η μαμά σας το θέλει

να φάμε απ' το ίδιο καρβέλι

με τη γενιά του ΕΑΜ

να φάμε απ' το ίδιο καρβέλι

με τη γενιά του ΕΔΕΣ ... κάτι πράγματα.

2 comments:

  1. Αν και πηγαίνω σε ιδιωτική και μεις τετοια δεν έχουμε, μου την σπάνε πάααρα πολύ οι παρατάξεις, και ακούω διάφορα από φίλους και λοιπούς.

    Το σύστημα της χώρας είναι λάθος και στις πιο μικρές λεπτομέρειες. Μακαρι να υπάρξουν φοιτητές να καταργήσουν τις παρατάξεις και να υπάρχει ισότητα για όλους τους μαθητές και να βοηθήσουν πραγματικά ο ένας τον άλλον και όχι λόγω συμφερόντων.

    Παρατάξεις! ΟΥΣΤ!

    ReplyDelete
  2. Εγω δεν συμμετεχω σε εκλογικες διαδικασιες... δεν το εχω κανει ποτε. Ουτε καν στου σχολειου οποτε καταλαβαινεις....

    ReplyDelete

Εσύ είπες...